Tennisen behöver Nick Kyrgios enligt John McEnroe. Arkivbild.
Tennisen behöver Nick Kyrgios enligt John McEnroe. Arkivbild. Bild: Zac Goodwin/PA/AP/TT

McEnroe: "Kyrgios behöver Sigmund Freud"

Den amerikanska tennislegendaren John McEnroe har kommenterat Nick Kyrgios framfart.
– Han är en bra kille, spelarna gillar honom. Han är omtyckt i omklädningsrummet och han gör mycket välgörenhetsarbete, säger McEnroe i den brittiska radiokanalen BBC Radio Five Live.

ANNONS
|

John McEnroe menar att en spelare som Kyrgios är nyttig för tennisen. Även om australierns utbrott riktade mot publik, domare och motspelare ofta försätter Kyrgios i blåsväder.

– Han behöver Sigmund Freud att kliva upp ur graven och på något sätt hitta ett sätt att hålla igång honom ett par år till, för vi skulle behöva honom.

– Ni vet, han sitter där och är uppenbart torterad på vissa sätt. Men han är otroligt talangfull och smart.

Den kontroversielle australiern nådde sin största framgång i karriären när han nådde finalen i Wimbledon i helgen, som han förlorade med 1–3 i set mot Novak Djokovic.

ANNONS

Men finalen fick nästan färre rubriker än australiensarens möte med Stefanos Tsitsipas i den tredje omgången.

Kyrgios kallade en linjedomare för en skamfläck och fick även ett utbrott mot huvuddomaren för att han inte diskade Tsitsipas när han slog ut en boll i publiken.

Inför semifinalen av turneringen framkom även att Kyrgios åtalas för misshandel av en tidigare flickvän.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS