Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Färjestads Max Lindroth berättar att det varit en jobbig tid efter filmningsdomen. Nu blev han matchvinnare mot Leksand.
Färjestads Max Lindroth berättar att det varit en jobbig tid efter filmningsdomen. Nu blev han matchvinnare mot Leksand. Bild: Ulf Palm/TT

Max Lindroth efter domen: "Har påverkat mig"

Max Lindroth blev matchhjälte i Färjestad när han gjorde avgörande 3–2-målet mot Leksand.
En revansch för den tuffa tiden sedan han dömdes för filmning:
– Det har påverkat mig, säger Max Lindroth och berättar om otrevliga meddelanden och ett sargat varumärke som hockeyspelare.

Lördagen den 19 november dömdes Max Lindroth för en så kallad diving i matchen mot Brynäs.

Detta efter att Dmytro Timashov fått två minuter för hög klubba på Max Lindroth – men reprisbilder visade att klubban inte träffade honom i ansiktet.

Lindroth fick därefter böter. Nu berättar han om den tuffa tiden efter händelsen och jobbiga reaktioner från allmänheten:

– Man har fått en hel del meddelanden hit och dit. Dem har jag inte läst utan raderat direkt. Jag påverkas så klart av att det kommer ut den typen av grejer. Men det var bara för mig att lägga det åt sidan och gå vidare. Det finns inte mycket att göra, säger Lindroth och fortsätter:

– Jag hade noll intentioner att filma eller förstärka. Jag gjorde en reaktion av att något kommer upp i ansiktstrakten och klubban tar i halstrakten. Men den är på väg upp och det är därför jag reagerar. Det bästa hade varit att åka till domaren och säga att den inte tog i ansiktstrakten. Men det gjorde jag inte.

Påverkat varumärket

TT: Hur har den händelsen påverkat ditt varumärke som hockeyspelare?

– Ska jag vara helt ärlig så har det påverkat mig. Det är inget jag står för. Klart det är jobbigt. Men det handlar om att någonstans vara säker i sig själv och veta vem jag är som person och vad jag står för i mina värderingar. Sedan får folk tycka och tro vad de vill.

Lindroth fortsätter:

– Att göra en sådan grej är väldigt skämmigt – att filma sig till en utvisning. Det är något jag absolut inte står för eller gör. Därför påverkas detta av vad jag tycker och tänker om mig själv.

Blev hjälte

Nu, en dryg vecka senare, blev Max Lindroth istället matchvinnare mot Leksand. Han var alert och följde med ett anfall och satte det avgörande 3–2-målet i mitten av slutperioden. Hans andra mål den här säsongen.

– Jag försökte bara ta emot pucken och få i väg ett skott så snabbt som möjligt och använda backen som skymmare. Det är inte jätteofta det går hem, säger Max Lindroth och erkänner att det är roligare att vara matchhjälte än att dömas för diving.

– Visst är det skönt. Men ska jag vara helt ärlig så bryr jag mig inte så mycket om det hade varit någon annan som blivit matchvinnare. Mål och assist och sådant är inte det viktiga för mig. Det viktiga är lagets framgång. Det gynnar mig som hockeyspelare i slutändan.