Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mattsson tvingades lämna – utbytt av Rönnberg

Det blev en riktig mardrömspremiär för Johan Mattsson. Utbytt efter fyra insläppta puckar och låga 66.67 i räddningsprocent.
– Det suger att bli utbytt, säger han.

Det var en premiärfest som kom av sig. Slutsålt, 12 044 på läktaren men Frölunda och Johan Mattsson åkte på en premiär som de helst bara vill glömma. Att det skulle stå 0–5 till Brynäs innan gästerna slog av på takten var det inte många som hade väntat sig.

– Det här var inget vidare, jag skulle ljuga om jag sa att det var något man väntat sig, säger Johan Mattsson.

Varför blev det som det blev?

– Hade vi haft svaret på det så hade det varit jävligt lätt. Idag är det många delar som inte fungerar. Brynäs är bra på att försvara sig och att kontra men det blir lite för ihåligt.

Efter fyra insläppta puckar kände Roger Rönnberg att han behövde skicka en signal till laget. Svaret blev att byta ut Johan Mattsson och kasta in Niklas Rubin.

– Jag har vunnit mina två första premiärer här ... det suger verkligen att förlora. Det hade varit lätt om man kunde peka på en grej, om jag varit katastrof men laget spelat bra annars. Men det var verkligen fler komponenter inblandade den här gången, säger Mattsson och fortsätter:

– Det suger verkligen att bli utbytt. Men vi hade inte vunnit om jag stått kvar heller. Det läckte fortfarande när "Ruben" kom in även om vi blev lite bättre i tredje och är mer i deras zon. Men vårt spel utan puck måste bli bättre.

"En jävla trevlig match för Brynäs"

Simon Hjalmarsson var snabb med att stå upp för sin målvakt som fick bli syndabock den här kvällen.

– Vi spelar en riktigt dålig första period. Vi ska vara glada över att vi har honom i målet och att han håller det nere till endast två insläppta. Det blir frilägen, de kommer två-mot-en och vi var verkligen utspridda och satt inte alls ihop som lag. Det blir en jävla trevlig match för Brynäs och de kan känna sig som världsmästare därute, säger han.

Roger Rönnberg hoppas att hans spelare ska lära sig av premiärsmällen.

– Vi kan använda den här matchen som ett bra exempel och en bra läropeng. Vi klev ut för att lira och Brynäs klev ut för att tävla. Har man lite fel mindset så kan det se ut såhär. Vi kan nog få nytta av den här käftsmällen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.