Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattsson tar tävlingspaus – är gravid

OS-trean Sofia Mattsson tar en tävlingspaus och deltar inte i brottnings-VM. Anledningen? Hon är gravid. Det berättar hon på sitt Instagramkonto.

I OS i Rio de Janeiro stod brottaren Sofia Mattsson för en av de största svenska prestationerna när hon trots en knäskada tätt inpå mästerskapet tog brons i 53-kilosklassen.

Det blir ingen medalj i VM i Paris i augusti.

Den 27-åriga svenskan har bestämt sig för att inte tävla internationellt den här säsongen.

På sitt Instagramkonto avslöjar hon varför:

"I februari flyttade älskade Mysan in i min mage vilket resulterat i en väldigt annorlunda sommar för min del. Istället för dubbla pass och hårdträning på mattan samt förberedelser inför mästerskap har Mysan och jag roat oss med alternativ träning. Vi hoppas få fortsätta njuta av sommaren lite till samtidigt som jag längtar till November då vi äntligen får träffa våran lilla tjej på riktigt", skriver hon.

Mattsson har tre VM-medaljer på meritlistan: guld i 51-kilosklassen 2009, brons i samma viktklass 2010 och silver i 59 kilo i Istanbul 2011.

Även Jenny Fransson, svensk brottnings andra medaljör i Rio, är ett osäkert kort inför VM. 29-åringen, som tog OS-brons i 69-kilosklassen, har problem med en muskel i baksidan av låret.

- Vi hoppas att hon kan vara med men det har tagit lång tid med skadan, säger Sara Eriksson Dikanda, förbundskapten för damlandslaget.

Fransson stod liksom Mattsson över vårens EM i Novi Sad, Serbien.