Mattsson har full koll på BP

ANNONS
|

Det blir Brommapojkarna och inte Örebro som väntar ett lag ur trion Häcken, Örgryte eller Öster, när den 14:e och sista allsvenska platsen via två kvalmatcher skall fördelas i början av november .

Som ett led i förberedelserna inför den allsvenska kvalmatchen spionerade Häckens Stefan Lundin och Öis Janne Carlsson på Örebro i går eftermiddag.

Förgäves, eftersom Trelleborg vann mot BP med 2-1 och skickade Örebro direkt upp till allsvenskan. BP-matchen sågs på plats av Häckens assisterande tränare L-O Mattsson.

- Ett bollskickligt lag som hade gott om målchanser och både stolp- och ribbträff. Trelleborg gjorde sina mål på kontring och hörna, förklarade Mattsson, med god kännedom om BP efter sin tid som superettatränare i Ljungskile (och Frölunda).

ANNONS

- Jag känner att jag har tillräcklig koll på dem, det är heller inte omöjligt att de lägger in en match till före kvalet. Då ser vi nog den med.

Öis Janne Carlsson såg BP mot Qviding i förra omgången.

- Ett smånätt lag som försöker spela fotboll. Hoppas vi får kvala, BP är ett lättare lag att möta än Örebro, säger Carlsson.

n Örebro är alltså tillbaka i allsvenskan. Örebro vann med 2-1 mot Assyriska. Laget gör därmed Trelleborg sällskap upp i den högsta serien.

Dramatiken kring det nedre kvalstrecket slutade med att Assyriska i och med förlusten mot Örebro måste kvala för att hålla sig kvar.

Sedan tidigare var det klart att även Väsby måste kvala, medan både Qviding och Umeå en längre tid varit avhängda och klara för nedflyttning.

ANNONS