Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Falck hade en tung dag i Vitryssland. Arkivbild.

Mattias Falck utslagen i fyra raka set

Den svenske VM-silvermedaljören i bordtennis, Mattias Falck, överraskade på fel sätt i Europeiska spelen i Minsk. Falck som fick inleda i tredje omgången åkte ut direkt. Ryske Aleksandr Sjibajev blev övermäktig för VM-tvåan som förlorade i fyra raka set, 9–11, 9–11, 7–11, 8–11.

Därmed klarade inte Falck av att säkra en plats till singelturneringen OS i Tokyo. De tre främsta i singelturneringen i Europeiska spelen blir klara för OS.

Falcks förlust i singelturneringen var inte hans första för dagen. Tidigare tog det även stopp direkt i mixed dubbelturneringen. Han och Matilda Ekholm fick en tuff lottning och mötte det tredjeseedade tyska paret Petrissa Solja och Patrick Franziska och förlorade med 1–3.

En som det gick bättre för under söndagen var Falcks landsman Kristian Karlsson. 27-åringen fick även han inleda i tredje omgången och avancerade efter att ha besegrat österrikaren Robert Gardos med 4–2 i set.

På damsidan är Matilda Ekholm vidare till åttondelsfinal efter att ha vunnit mot Natalia Patryka, Polen, med 4–2. Även Linda Bergström är vidare efter 4–0 mot Barbora Balazova, Slovakien.