Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Mattias Bjärsmyr:<br>"Allt gick så fort"

Mattias Bjärsmyr blev matchens enda målskytt. Men var hela bollen verkligen inne? - Jag vet inte. Jag stod en meter ifrån, men det var omöjligt att se, säger "Bjärsa" efter karriärens i särklass viktigaste mål.
Mattias Bjärsmyr är helt ovan i rollen som matchhjälte. Han pratar på, skojar, tar tillbaka vad han nyss sagt eftersom det tydligen var ett skämt - och mår alldeles utmärkt där han står omsvärmad i korridoren i Råsundas innandöme.
- Bollen var i luften och allt gick så fort. Jag kunde inte avgöra om bollen var över linjen eller inte. Jag såg bara att linjedomaren vinkade och att någon lagkamrat sprang mot klacken. Då gjorde jag det också, säger "Bjärsa" när han är allvarlig.
Det var i den 18:e minuten som IFK fick en frispark. Hjalmar Jonsson slog den och bollen touchade någon spelare innan den tog i bröstet på Mattias Bjärsmyr. En AIK:are rensade undan, och frågan som alla ställer sig: Var hela bollen över mållinjen eller inte?
- Omöjligt att svara på, säger IFK-tränaren Jonas Olsson.
- Jag är chanslös, säger AIK-tränaren Rikard Norling.
Mattias Bjärsmyr, den IFK:are som stod närmast och som alltså bokfördes för detta märkliga mål, har inte en susning.
- Det gick så otroligt fort. Jag kan inte säga något utan att ha fått se några repriser.
Men några lagkamrater är mer tydliga. Thomas Olsson ler lite och säger:
- Det finns inget skönare än att vinna på ett feldömt mål.
Tobias Hysén drar igång ett längre resonemang om situationen.
- Jag ringde en kompis direkt efteråt. Han hade sett matchen på tv och påstod att bollen inte var inne. Alla andra rapporter säger samma sak. Det är lite synd att vinna på ett sådant mål, om det nu är så att bollen inte var inne. Jag stod alldeles för långtifrån själv för att ha någon riktig uppfattning, säger Hysén, och fortsätter:
- Nu kommer debatten om målkamera säkert upp igen, och det kanske i och för sig är bra. Det är ju lite synd om man ska vinna en match på ett mål som inte är ett mål.
Jonas Olsson hävdar att tur och otur, offsidemål och bollar som inte är över linjen och feldomslut i allmänhet och allt sådant där, jämnar ut sig över en lång säsong - och det låter lite som ett dåligt försvarstal.
Stefan Rehn är något ärligare när han med ett brett och lurigt leende säger:
- Om det var mål? Solklart. Varför då? För att linjedomaren vinkade...
Det underliga målet kan betyda SM-guld för IFK Göteborg och det var Mattias Bjärsmyrs blott andra i allsvenskan genom tiderna.
- Jag gjorde mitt första i 5-0-matchen mot Kalmar i år. Det var en snygg chipp över deras målvakt. Men, detta var ju lite viktigare, säger Bjärsmyr.
Nu har Blåvitt bättre guldläge än någonsin tidigare detta millennium. Fyra måls försprång mot Djurgården - och på söndag väntar Trelleborg på Ullevi.
- Det är klart att Djurgården kan ösa in mål mot BP, men det är inget vi kan påverka. Först och främst måste vi ju slå Trelleborg. Det blir en kul vecka i alla fall, med många glada miner. Fast så har det varit hela hösten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.