Mats Zuccarello lämnar Rangers

Mats Zuccarello, med nio år i New York Rangers, har bytts bort till Dallas Stars. "Jag kommer sakna dig något enormt", skriver Henrik Lundqvist på Instagram.

ANNONS
|

New York Rangers byter bort den norske hockeystjärnan Mats Zuccarello till Dallas, rapporterar TSN Sports. I utbyte får Rangers tillbaka två "villkorliga" val i kommande drafter.Forwarden har varit i New York sedan säsongen 2010–11 och är extremt populär. I över 500 matcher för Rangers har han kommit upp i drygt 350 poäng.Henrik Lundqvist, som kommit nära norrmannen under åren i Rangers, uttryckte under natten sitt vemod över att "Zuke" nu lämnar klubben.

"Bidrar med så mycket"

"En av de mest unika spelarna och lagkamraterna jag någonsin spelat med. Bidrar med så mycket. Jag kommer sakna dig något enormt", skriver målvakten på Instagram.

Affären är en del i den större strategi som New York Rangers följt se senare åren – att byta bort stjärnspelare mot yngre "framtid" för att snabbare komma tillbaka som en utmanare till Stanley Cup-bucklan.

ANNONS

31-årige Zuccarellos klubbyte beskrivs som en av de större inför det att övergångsfönstret i NHL stängs på måndagskvällen.

ANNONS