Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mats Gren om uppbrottet från IFK Göteborg

Mats Gren har hållit sig undan rampljuset efter avskedet från IFK Göteborg. Nu uttalar sig den före detta sportchefen för första gången, i en intervju med Aftonbladet.

Till sist blev trycket för hårt. Blåvitt krigade i botten av Allsvenskan, en förändring krävdes – och IFK Göteborg valde att gå skilda världar med sportchefen Mats Gren.

Det var i oktober.

Nu uttalar sig 55-åringen för första gången, i en intervju med Aftonbladet:

– Jag tycker att jag är rak och ärlig men jag känner att några inte var ärliga mot mig. Beslutet att sparka mig kom inte över en natt. Därför tyckte jag man kunde ha tagit upp det eller sagt det tidigare. Jag har varit med tillräckligt länge. Därför är jag lite sur på några personer fortfarande.

Aftonbladet: Vilka?

– Poya stack mig inte i ryggen. Han var deppad när jag försvann för vi hade en tajt relation med högt i tak. Mats Engström (IFK Göteborgs ordförande) är inte heller den typen. Han undviker helst allt vad konflikter är. Det är hans svaghet. Det är Max (Markusson, klubbdirektör) och Kennet (Andersson), men jag har inte sagt det rakt ut till dem eftersom jag inte är kvar i IFK Göteborg mer, säger Mats Gren till tidningen.

"Såg ut som han sett ett spöke"

På frågan om hur han känner inför dagens IFK Göteborg, och hur klubben lyckats under våren, svarar sportchefen att han inte känner någon bitterhet.

Däremot menar han att styrelseledamoten Kennet Andersson (som nu övertagit Grens uppgifter) kunde varit mer uppriktig. När de båda skulle delta i en padelmatch två dagar efter uppbrottet blev det minst sagt stel stämning

– När jag kom in såg Kennet ut som om han hade sett ett spöke. Han visste inte åt vilket håll han skulle titta, säger mats Gren till Aftonbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.