Matilda och Frida Lundblad säljer sitt bolag i jätteaffär

Idrottsparet Matilda och Frida Lundblad startade en digital medicinsk tjänst efter frustration från sina egna karriärer. Sex år senare säljs företaget för flera hundra miljoner kronor.
– Jag har inga kommentarer till summorna, men vi är nöjda och det blir en bra win-win-situation, säger Matilda Lundblad till Sportbladet.

ANNONS
|

Matilda Lundblad är läkare i bland annat Elfsborg och Svenska fotbollförbundets medicinska kommitté. Frida Lundblad är tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg.

Tillsammans lanserade paret 2016 en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser. Det började med egna erfarenheter.

För Sportbladet har hon tidigare berättat att hon tränat och spelat match med urinvägsinfektion.

– Man har ofta haft manliga ledare och tränare. De klarade ofta inte av att tala om sådant här. Mens och urinvägsinfektion. Om det hade varit herrlag så hade man haft tillgång till medicinska team dagligen. Tjejerna har inte de resurserna, de har inte det så enkelt utan då är det ofta läkare på matchdagen.

ANNONS

Paret insåg att det för kvinnliga idrottsutövare ofta handlade om att själva ordna en läkartid och att de inte hade samma förutsättningar som sina manliga motsvarigheter.

– Som patient tror jag att man många gånger kan känna sig ganska utelämnad, säger Matilda Lundblad till tidningen.

Får flera hundra miljoner kronor

Parets bolag har utvecklat flera tjänster, till exempel urinkollen.se och ögonkollen.se, tjänster som enligt ett pressmeddelande ”levererar vård som inte behöver provtagning eller fysisk undersökning för att fastställas”.

Tjänsterna blev snabbt uppskattade och nu har bolaget köpts av ett större företag, vårdbolaget Doktor.se. Enligt uppgifter till GP, som stämmer överens med Sportbladets uppgifter, får grundarna (Frida Lundblad, Matilda Lundblad och Viktor Sellman) flera hundra miljoner kronor för affären.

– Jag har inga kommentarer till summorna, men vi är nöjda och det blir en bra win-win-situation, säger Matilda Lundblad till Sportbladet.

Enligt Sportbladet kommer Matilda och Frida Lundblad fortsätta jobba med tjänsten på den nya plattformen.

LÄS MER:Frida Lundblad satte punkt för karriären i IFK Göteborg futsal

LÄS MER:Läkarnas larm inför fotbollssäsongen

LÄS MER:Lagläkaren Matilda Lundblads önskan till Göteborg FC

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS