Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jubel efter att Moras Matias Lassen gjort 0–1-målet under onsdagens match i direktkvalet till SHL.

Matias Lassen fick revansch mot Leksand

I oktober skickade Leksand i väg backen Matias Lassen till Mora. Nu kom han tillbaka och gjorde första målet till Mora. Ett mål som starkt bidrog till att Mora vann matchen med 2–0, och därmed tog ledningen i SHL-kvalet.

- Det var frustrerande när jag inte fick spela i höstas och måste lämna Leksand. Därför kändes bra att få komma tillbaka på det här sättet, erkände Matias Lassen efter matchen.

För ett år sedan var Matias Lassen en av backarna som bidrog till att Leksand kunde tog sig till SHL. Men hösten blev en hockeymässig mardröm för dansken.

- Jag fick inte chansen och ingen speltid, berättar Matias Lassen, som var ombytt till en SHL-match innan Leksand skickade iväg honom till Mora.

- Det var inte roligt. Nu efteråt kunde jag kanske fått mer stöd att komma in i spelet. Hade också lite problem med språket, erkänner han.

Matias Lassen vill nu inte tala om revansch. Bara den lyckliga chansen att ha fått utvecklats.

- Tiden i Mora har betytt mycket för mig. Tränaren (Jeremy Colliton) har gett mig många råd och inspirerat mig. Men det viktigaste var att jag fått spela mycket. Det har gjort mig till en bättre spelare, säger Matias Lassen.

Iskallt Mora

Leksand började matchen i ett rasande tempo och gav knappt Mora någon chans att komma ur egen zon. Men Matias Lassen och de övriga spelarna i Mora var lugna och iskalla:

- Vi visste att Leksand skulle öppna hårt. Då var det bara att behålla kylan och tänka att matchen är lång.

När sedan Matias Lassen, i Moras första riktiga skott på mål, sköt in 1–0 efter 11.05 vände det för Mora.

- Det var ett viktigt mål, även om det var lite tursamt. Deras målvakt såg nog inte pucken, erkänner Matias Lassen, som nog var det lyckligaste exleksingen i den stunden.

Målet gav Mora chansen att komma in i matchen. Lyfta spelet och sätta press mot ett ineffektivt Leksand, som tappade det viktiga speltempot. Precis som drabbat laget så många gånger i vinter. Just nu räcker inte Leksand till. Laget har så svårt att göra mål.

Ingen chans

Leksand hade egentligen ingen chans att komma tillbaka mot ett mycket snabbt, spelskickligt och effektivt Mora. Den fortsatta kvalserien kan bli en mardröm för leksingarna.

- Vi har spelat ungefär såhär under hela säsongen, säger Matias Lassen som nu är på väg mot en ny underbar kvaldröm, fast med Mora.

- Det känns underbart. Ifjol blev Leksand bättre efter varje match. Nu har Mora hållit en lika hög nivå under en lång tid. Det är skillnaden och kan bli en fördel för oss, menar Matias Lassen.

På fredag blir det returmöte i Mora, som har stor fördel.

- Därför måste vi hem snabbt. Det känns skönt att få sova i egen säng. Det kan få stor betydelse i det här sammanhanget.