Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mathias Fredriksson jagade tjuv på tomten – i kalsongerna

Mathias Fredriksson, 47, hade en oinbjuden gäst på tomten som snodde ett par joggingskor. Då gick SVT:s längdexpert ut och mötte tjuven – i bara kalsonger och tofflor.
– Jag får nog plocka in skorna nästa gång, även om de luktar illa, säger Fredriksson till Expressen.

Natten till onsdagen vaknade SVT:s expertkommentator i längdskidor, Mathias Fredriksson, av att övervakningskamerorna signalerade att någon eller något rörde sig på tomten.

Han trodde första att det var en katt för att det händer ibland, berättar Fredriksson för Expressen. Men hans fru sa dock att det var någon utanför.

Det gjorde att längdexperten tog på sig ett par tofflor och spatserade ut i snön i bara kalsongerna.

– Då gick jag ut och undrade vad han gjorde, för mitt i natten inne på våran gård ska han ju inte vara, säger Mathias Fredriksson till Expressen.

LÄS MER: Julia Eriksson berättar om våldsamma bilolyckan

LÄS MER: Göteborgsvarvet 2021 flyttas till hösten

På Instagram har han lagt upp videon från övervakningskameran där han frågar mannen vad som försiggår.

– Det var en ohederlig som hoppade över staketet in på gården och gick runt huset och kände på dörrar och försökte se vad som fanns löst.

Fredriksson berättar att det kändes självklart att gå ut och möta mannen mitt i natten. Vad han inte visste då dock var att den ohederlige hade strosat runt huset ett tag, det fick han först reda på när han tittade på övervakningsfilmen efteråt.

Snodde skor

Fredriksson märkte först efteråt att tjuven fick med sig ett par illaluktande träningsskor som Fredriksson hade ställt utanför dörren för att inte besvära nära och kära den doft som inte var likt en ”smultronblomma” direkt, som han själv beskriver det innan han avslutar.

– Jag får nog plocka in skorna nästa gång, även om de luktar illa.

LÄS MER: Profilernas chock efter Henrik Lundqvists besked

LÄS MER: Klartecken för renovering av Ruddalens skridskobana

Mathias Fredriksson är en av Sveriges största längdskidåkare genom tiderna med nio individuella världscupsegrar och 16 individuella SM-guld. I världscupen var han aktiv mellan 1992 och 2011. Han har också fyra VM-medaljer, två silver och två brons, samt ett OS-brons i stafett från 2006 i Turin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.