Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Materazzi om Zidanes skallning: "Kritiken sårade mig"

Zinedine Zidanes skallning på Marco Materazzi avgjorde VM-finalen 2006 mellan Frankrike och Italien. Medan Zidande stöttades av fransmännen upplevde Materazzi raka motsatsen.
– Jag slets itu, säger han.

Det stod mellan Frankrike och Italien i VM-finalen 2006.

En turnering som var det sista som Zinedine Zidande skulle göra på en fotbollsplan, det var bestämt sedan tidigare. Den franske stjärnan var på spelhumör i finalen mot Italien. Men något jubel för Zidane och fransmännen skulle det inte bli.

Istället skulle huvudrollen gå till någon helt annan.

Nämligen Marco Materazzi.

LÄS MER: Göteborgsklubbarna hyr sina hem – så mycket betalar de

Den italienske mittbacken som kastats in i turneringen efter att Alessandro Nesta skadat sig blev stor hjälte för Italien. Först kvitterade han och tog matchen till förlängning efter sitt nickmål.

Väl i förlängningen växte hans huvudroll än mer.

Då fick han Zinedine Zidane att tappa humöret och skalla honom rätt i bröstet. Domaren var snabb, rött kort på Zidane som fick lämna sin sista match med ett rött kort och senare se Italien ta hem VM-guldet.

LÄS MER: De var med och köpte Öis-gården för miljonbelopp

Medan Zidane fortfarande var populär hemma i Frankrike och fick en hel del stöd upplevde Marco Materazzi raka motsatsen.

– Zidane skyddades av fransmännen, men jag slets itu av mina landsmän, deras kritik sårade mig mest efter VM. Men jag anser att de inte är riktiga italienare, säger Materazzi enligt Gazzetta Dello Sport.

– Jag är patriotisk, jag kommer alltid att försvara Italiens färger. De som kritiserade mig borde kyssa marken där jag har gått, för det var jag som satte kvitteringen i finalen.

LÄS MER: Zlatans ord till lagkamraterna: "Första personen som öppnar munnen dödar jag"

Sedan tidigare har Marco Materazzi avslöjat vad som fick Zinedine Zidane att tappa humöret.

– Vad jag sade syftade på hans syster, inte hans mamma, som jag har läst i vissa tidningar, sade Materazzi till L’Equipe för ett par år sedan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.