Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matchvinnaren: "Roligt att ta sista straffen"

Hon satte den avgörande straffen mot USA. Mot Brasilien fick hon möjligheten att bli matchhjälte igen. Och Lisa Dahlkvist tvekade inte utan tog chansen och skickade Sverige till OS-final. – Det var riktigt roligt att ta sista straffen, säger en strålande nöjd Lisa Dahlkvist till GP.

Hon sliter, kämpar och har ofta en roll i skymundan. Men när OS-turneringen i Rio har gått in i sitt slutskede har Lisa Dahlkvist klivit fram på ett smått otroligt sätt. I kvartsfinalen ställdes hon mot Hope Solo när straffsparksläggningen skulle avgöras - mål där och Sverige skulle var klart för semifinal. Då var Dahlkvist stensäker. Mot Brasilien, inför ett fullsatt Maracana upprepade sig historien. Dramatisk straffsparksläggning och än en gång var det Lisa Dahlkvist som stod där, den här gången med möjligheten att ta Sverige till OS-final. Tagen av stunden? Knappast. Svenskan trippade fram och la straffen i samma hörn som mot USA - och segern var säkrad. Och någon nervositet verkade inte ha infunnit sig alls hos matchhjälten. 

– Det var riktigt roligt att ta sista straffen. Jag gillar när det är tävling på det viset. Jag tänkte bara att om jag sparkar bollen i mål så går vi till final, säger hon till GP. 

Och redan innan straffsparkarna kände hon sig säker på att det skulle sluta lyckligt för Sverige.

– Jag kände att det skulle gå vår väg, det var menat att vi skulle gå till final. Vi har känt att vi har det inom laget, när vi kan jobba tillsammans och sprida bra energi, då kan vi gå långt, säger hon till TV3. 

Nu ser hon fram emot att äntra Maracana än en gång. 

– Det skulle betyda så mycket att vinna OS-guld, det är det största jag kan vinna och jag ser så mycket fram emot att spela finalen, säger hon till GP.