Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Matchhjälten: "Go handboll att kolla på oss"

Inför ett gult publikhav i nya hemmaborgen vann Sävehof sin ligapremiär mot Eslöv med 26-19. - Det är så proffsigt och jag hoppas publiken fattar vilket kul lag vi är att kolla på, säger Loui Sand.

Det var slutsålt i nya arenan och de flesta i publiken fanns på plats till första matchen när Sävehofs damer välkomnade Eslöv i sitt nya jättebygge. 

Det historiska första målet i nya arenan sköt Elin Hallagård in. Vid 4-1-målet fick även målvakten Johanna Bundsen presentera sig som målskytt i nya arenan när Eslövs målvakt inte hann tillbaka in mellan stolparna.

Hemvändaren kontrade före paus

Sedan kom Eslöv tillbaka in i matchen och jobbade sig upp i ledning till 10-7, och Sävehof fick finna sig i att spela större delen av halvleken i underläge.

- Vi släppte ju lite, det var mycket anspänning och inramningen och allt det där. Det är vinst och det är det vi räknar, säger Loui Sand, 

Strax före pausvila gjorde hemvändaren Jamina Roberts sitt andra mål i matchen när hon kvitterade till 13-13 genom en kontring. 

Arrangörerna hade valt att ge ut en matchtröja i biljettpriset, vilket skapade ett gult publikhav.

- De sista biljetterna, 60 stycken, sålde slut i morse. Så nu är det slutsålt, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan "Abbe" Albrechtson.

Ryckte i andra

Premiärnerverna som spökade släppte efter pausvila vaknade Sävehof och gjorde ett ryck när Loui Sand, bäste målskytt med totalt åtta mål på åtta skott i matchen, gjorde 19-16. Många gånger kom målen på kontringar. 

- Det var gött att springa av sig. Man fick mycket att jobba med och då får man göra det bästa av situationen. 

Du gillar kontringar?

- Ja, det gör jag väl. Det är klart det är gött att få boll.

Trivdes med folk på läktaren

Matchen slutade till sist 26-19 till Sävehof. Nu hoppas spelarna att publiksnittet kommer att öka.

- Det hoppas jag verkligen. Det är så jävla svårt att säga. Partillepubliken kan vara kräsna ibland, tycker man ju. Men idag så insåg de att det är go handboll att kolla på oss. Så det var gött att de var här och stöttade oss. Det är vi glada för, säger Loui Sand, som inte vill att stolarna i bygget gapar tomma. 

- Det är klart att det är svårt att fylla en sån här arena varje seriematch. Men jag hoppas och tror att de vill kolla när vi lirar.

Sävehof, svensk damhandbolls stora giganter på senare år, har vunnit tolv SM-guld och målsättningen är så klart ytterligare ett parallellt med spel i Champions League. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.