Matchen som blev "biologisk bomb" – presidentens svar på kritiken

Mötet mellan Atalanta och Valencia i Champions League kallades för en "biologisk bomb" av Bergamos borgmästare, Giorgio Gori. Nu försvarar Uefa beslutet att spela matchen.
– Den 19 februari visste ingen att Lombardiet skulle vara pandemins centrum, säger Uefa-presidenten, Aleksander Ceferin.

ANNONS
|

Atalanta tog emot Valencia på hemmaplan den 19 februari i Champions League. En match som var omstritt på förhand då många ansåg att matchen borde skjutas upp eller ställas in. Men matchen genomfördes och det med publik på läktaren.

På plats på läktaren den kvällen var det cirka 44 000 åskådare.

Efter att coronaviruset spritt sig över världen och slagit hårt mot Italien och särskilt området som kallas Lombardiet har myndigheterna i Italien jobbat hårt för att granska spridningen av viruset i landet.

LÄS MER: CL-matchen kan ha orsakat stor smittspridning: "Galenskap att spela"

Mötet mellan Atalanta och Valencia har tidigare kallats för "en biologisk bomb" av borgmästaren i Bergamo, Giorgi Gori, för att den spelades.

ANNONS

– Det var galenskap att spela den där matchen, sa den italienska immunologen Francesco Le Foche till italienska Corriere dello Sport.

Italien har satt hela landet i karantän sedan 9 mars och beslutet att matchen mellan de två lagen spelades och det med fulla läktare har ifrågasatts kraftigt efteråt.

LÄS MER: Här är idrottsprofilerna som har coronasmittats

Nu svarar presidenten för Uefa, Aleksander Ceferin på kritiken.

– Den 19 februari visste ingen att Lombardiet skulle vara pandemins centrum. Vilka var vi att säga att matchen inte skulle spelas? Vi följde myndigheternas råd hela tiden, vi kunde inte göra någonting, säger han enligt den spanska tidningen Marca.

Returmötet mellan de två lagen, spelades dock utan publik i Valencia.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS