Matchdelegaten: "Jag förstår om vanliga supportrar tröttnat"

Slagsmålet på Bravida rapporteras som en avvikande händelse. - Bengaler och bråk hör inte hemma på en fotbollsarena - generellt är det naturligt att "vanliga supportrar" tröttnar på avbrotten, säger matchdelegaten Hans Larsson.

ANNONS
|

Om bråket där en kvinna reagerade på tre maskerade supportrars förehavanden säger han:

- Jag befann mig vid spelaringången och hörde upprörda röster. När jag tittade mot aktuell sektion såg jag ett slagsmål som eskalerade. Jag såg också att supporterpolisvar snabbt på plats för att avstyra bråket, säger Hans Larsson och fortsätter:

- Jag vet inte exakt vad som utlöste bråket. På ett möte efteråt uppgavs att kvinnan reageratstarkt på de maskerade supportrarna och att hon försökte slita av dem "rånarluvorna" och i samband med det blev attackerad, säger han.

Avvikande händelse

Hans Larsson och hans kollega har ett dygn på sig att färdigställa sitt protokoll vilket betyder att det ska finnas klart på tisdagskvällen.

ANNONS

Respektive klubb får var sitt exemplar och ett hamnar hos Svenska fotbollförbundet.

-Men eftersom det handlar om avvikande händelser går även ett protokoll till förbundets riksombud för att sedantas vidare i hierarkin för beslut om eventuell påföljd.. För övrigt lär det helavara en polissak,säger Hans Larsson.

"Förstår om den vanlige supportern tröttnat"

Om sin egen rollsom matchdelegat säger han:

- Jag och min kollega är på plats för att rapportera det vi ser och hör - inte för att ha synpunkter på det inträffade.

På frågan om han kan ha förståelse för att "den vanliga publiken" reagerar på maskeradesupportrar, bengaler och huliganismsäger han:

- Rent generellt har jag förståelse för om den vanlige supportern tröttnat på bråk och eldande och på de ständiga avbrott som det för med sig. Eld och bengaler hörinte hemma på en fotbollsarena, säger Hans Larsson.

Om själva matchen säger han:

-Den var spännande och underhållande med fina mål.

ANNONS