Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sådana här figurer täckte läktaren i den australiska rugbyligan i helgen. Alla porträtt var däremot inte helt lämpliga. Bild: Scott Davis
Sådana här figurer täckte läktaren i den australiska rugbyligan i helgen. Alla porträtt var däremot inte helt lämpliga. Bild: Scott Davis

Massmördare dök upp på läktarplats

Avbildade personer i kartong tar plats på idrottsarenor för att ersätta riktig publik och skapa stämning.
Det har lett till en skandal i Australien där en massmördare plötsligt syntes i "publikhavet".
– Det här var bara ett test, säger en talesperson till SBS News.

Coronaviruset har satt idrotten på paus under en tid, men här och var spelas nu matcher i diverse länder och sporter. Däremot utan publik på läktarna.

Ett gäng olika klubbar har försökt hitta vägar att undvika tomma arenor när matcherna spelas i hopp om att skapa en lite annan stämning under tillställningarna. Bland annat har det provats att fans fått beställa bilder på sig själva som sedan tryckts i kartong och placerats på läktarstolarna. Ett av ställena där den metoden testats är i den australiska rugbyligan NRL, men där kommer man nog få se över systemet efter helgens omgång.

Det var i matchen mellan Penrith Panthers och Newcastle Knights som en bild av läkaren Harold Shipman visades. Shipman som går under smeknamnet "Doktor död" avlivade sjuka patienter och har dömts för mord på 15 personer även om en av Englands värsta seriemördare någonsin tros ha tagit livet av hundratals personer.

Systemet med publiken i kartong kommer nu att ses över.

– Det vi hade i helgen var bara en testomgång och tester är till för att identifiera och därefter kunna utesluta problem, säger en talesperson för ligan till SBS News.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.