Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Massivt publikstöd lyfter Egypten

Det har varit näst intill tomt på läktarna när Sverige spelat i handbolls-VM. Något helt annat väntar mot Egypten - som stöttas av tusentals fans. -De är verkligen de riktiga hjältarna, säger Egyptens Mahmoud Radwan.

Qatars befolkning består till över tre fjärdedelar av utländska gästarbetare. Många av dem från Egypten - något som helt klart märks under handbolls-VM.

Under Sveriges matcher har det suttit som mest några hundra personer på läktarna, under Egyptens har över 7 000 människor sjungit, trummat och hejat i Al Sadd Arena.

-Det känns som om vi spelar i Egypten, inte i Doha. Det är fantastiskt att det är en så upprymd känsla. Det får oss att prestera så bra som vi gjort, säger högersexan Mahmoud Radwan.

Egypten är absolut med i fajten om att spela åttondelsfinal. Efter att ha vunnit enkelt över Algeriet i öppningsmatchen pressade egyptierna gruppfavoriten Frankrike, men förlorade, och vann sedan över Tjeckien. En seger till, antingen mot Sverige eller Island, och laget är vidare.

-Ingen trodde att vi skulle kunna ta oss vidare till slutspel. Men vi kan skriva historia. Inget som står på ett papper spelar någon roll, bara det som händer på planen, säger Mahmoud Radwan.