Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbys Jiloan Hamad, mitten, grattas, av bland andra Nikola Djurdjic, höger, efter 1–0-målet på straff i 3–2-segern mot Dalkurd.

Maskerad Djurdjic bakom "Bajen"-seger

Nikola Djurdjic bröt näsan för en vecka sedan men vägrar avstå spel i guldstriden. På måndagen stod han för ett av målen när tabelltvåan återigen höjde temperaturen i jakten på AIK.

Det var mot Örebro för en vecka sedan som Djurdjic bröt näsan i en närkamp men efter att ha avstått cupspel i veckan var den nu maskprydde och oömme 32-åringen tillbaka på planen i bortamötet mot Dalkurd på Gavlevallen.

- Det är en väldigt obekväm mask så jag lyfte på den efter målet och så fort jag fick chansen. Det är mycket metall som ligger direkt mot huden så det är inget drömscenario att ha på sig en sådan här, sade Nikola Djurdjic som även hade lite svårt med andningen på grund av näsfrakturen.

- Det var lite svårt att se bollen när den var vid fötterna också, eftersom masken skymmer sikten där lite så jag är glad att jag trots det lyckades göra mål och med huvudet också. Nu vet jag att det går.

"Perfekt touch"

2–1-målet i slutsekunderna av andra halvlek kom på nick efter ett fint inlägg från Simon Sandberg följt av en precis träff med den del av skallen som inte var maskprydd:

- En perfekt touch, precis där jag ville ha den. Och tur att bollen inte kom på masken för då hade den väl studsat all världens väg åt något annat håll, sade Djurdjic med ett skratt.

När situationen som ledde till Hammarbys första mål i matchen, 1–0 på straff av Jiloan Hamad kommer upp, bryts däremot skrattet mot irritation.

Att både Dalkurdbacken Alex DeJohn och Djurdjics anfallskollega Vladimir Rodic var tydligt utanför straffområdeslinjen och trots att det syns klart på reprisen att Rodic hoppade över DeJohns ben bakom Dalkurdbackens rygg innan han föll, förstår inte den rutinerade serben varför frågan om situationen ens kommer upp:

- Alltså ska vi börja snacka om domarna nu? I så fall kan vi snacka om det som hände i första derbyt mot Djurgården och straffen vi fick emot oss där. Men det är meningslöst. Efter det bestämde jag mig för att inte snacka om domarna. Det här var dessutom den första straff som vi har fått med oss sedan premiäromgången (mot Sirius) så den här är inget att ens snacka om. Det är upp till domarna att avgöra om det är straff eller inte. Det får räcka så.

Barney avgjorde

Ovan nämnde DeJohn såg med sina två mål i matchen, det sista i slutminuten, till att det blev spänning in i det sista.

Men inbytta Hammarbyduon Imad Khalilis fina inlägg fram till Junes Barney, dennesprecisa avslut och därmed gästernas tredje mål i 85:e minuten, gjorde att det återigen bara är två poäng mellan tabellettan AIK och tvåan Hammarby.

Ett gap som enligt Nikola Djurdjic kommer täppas till, och kanske redan i nästa omgång då hans Hammarby tar emot Djurgården medan AIK möter Häcken:

- För dem (Djurgården) är det ett jätteviktigt derby, för oss är det ett race mot titeln. Det är så det ser ut resten av hösten, som jag ser det. Vi går för titeln. Jag är övertygad om att vi tar den.