Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges förbundskapten Leif Boork och Anna Kjellbin under en fyrnationsturnering i ishockey mellan Sverige och Tyskland. Arkivbild.

Martinsen ersätter Boork efter OS

Tidigare landslagsspelaren Ylva Martinsen (före detta Lindberg) tar över som huvudtränare för Damkronorna från och med april. Martinsen ersätter Leif Boork som avslutar sitt uppdrag i och med OS i Pyeongchang.

"Jag är otroligt stolt över att få den här möjligheten. Det är ett hedersuppdrag och det finaste jobb du kan få inom hockeyn. När jag själv spelade var det en ära att dra på sig landslagströjan så det här känns såklart jätteroligt", säger Martinsen till Svenska ishockeyförbundets hemsida.

"Jag har jobbat ett tag nu med generationen som är på väg upp till Damkronorna och jag har en bra relation med spelarna. Det är viktigt i och med att mitt jobb som huvudcoach är att få ut spelarnas fulla förmåga i tävlingssituationerna och utan en bra dialog fungerar inte det", fortsätter hon.

Ylva Martinsen inledde tränarbanan i Segeltorp och har också tränat AIK. De senaste åren har hon varit förbundskapten för U18-landslaget. Som spelare var den nu 41-åriga Martinsen med i OS-silverlaget i Turin 2006 och bronslaget i Vancouver fyra år senare.

"Ylvas bakgrund som spelare och coach inom både nationell och internationell elitishockey är en bra plattform för henne i detta uppdrag, säger förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.