1/3

Martina Navratilova cancerfri

Tennislegendaren Martina Navratilova berättade i början av januari att hon drabbats av hals- och bröstcancer. I en intervju berättar hon nu att cancern är borta.

– Så vitt de vet är jag nu cancerfri, sade hon under en intervju med Piers Morgan på TalkTV på tisdagen, rapporterar The Guardian.

Navratilova, som vunnit 59 grand slam-titlar, sade att hon kommer att vara på fötterna igen när hon genomgått förebyggande strålning på brösten under en tvåveckorsperiod.

När amerikanska Navratilova fick sin cancerdiagnos vid årsskiftet var hon tvungen att skjuta upp planerna på att adoptera ett barn tillsammans med sin fru Julia Lemigova.

– Jag hade total panik i tre dagar och trodde inte att jag skulle få uppleva nästa jul, sade den niofaldiga Wimbledonmästarinnan.

Har haft cancer förr

Martina Navratilova berättade under intervjun också om den berg- och dalbana hon upplevde under behandlingen av cancern som innefattade strålning varje dag i tre veckor och kemterapi tre gånger i veckan.

– Det var definitivt det svåraste jag någonsin gjort.

Det här var inte första gången 66-åringen drabbas av cancer. 2010 genomgick hon en strålbehandling för bröstcancer.

Martina Navratilova har under karriären vunnit 59 grand slam-titlar, varav 18 i singel, 31 i dubbel och tio i mixeddubbel.

LÄS OCKSÅ: Martina Navratilova har drabbats av cancer