Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Martin Kjellströms hjärta stannade – låg i respirator i 17 dagar

Bodybuildern Martin Kjellström, 49, drabbades av hjärtstopp och hamnade i respirator. 17 dagar senare vaknade han upp på sjukhuset.
– Allt jag minns är otäcka, starka, jobbiga drömmar, säger han till Aftonbladet.

I september 2020 träffade Göteborgs-Posten den före detta bodybuildern i hans lägenhet i Göteborg. Martin Kjellström pratade då öppet om ätstörningar, fängelsedomen och år av dopning.

– Att stoppa saker i kroppen kan aldrig bli bra. Jag vet att det kan påverka väldigt negativt. Framförallt i de stora doseringarna som det är på professionell nivå. Jag går till sjukvården var sjätte månad och tar prover eftersom jag har vissa nedsättningar på vissa saker på kroppen, sa han då.

Drabbades av hjärtstopp

I mitten av december var Martin Kjellström på besök hos sin naprapat när han plötsligt blev okontaktbar, kroppen började rycka våldsamt och ögonen rullade bakåt. Vårdpersonal tillkallades till platsen och i väntan på ambulansen fick naprapaten manuellt hålla igång Martin Kjellströms hjärta.

17 dagar senare vaknade den tidigare bodybuildern på sjukhuset. Förutom hjärtstoppet var diagnosen också dubbelsidig lunginflammation. Martin Kjellström själv tror att hjärtstoppet är en följd av många års regelbunden doping.

– Även om man inte kan säga att det är steroiderna i sig så växer ju hjärtat också, i och med att det är en muskel. Det är förstorat sedan 15 år tillbaka, och så har jag en viss arytmi som upptäcktes när jag var 16 år, säger han till Aftonbladet.

Tiden efter uppvaknandet var tuff, då han – som stått på den åtråvärda Mr Olympia-scenen – inte ens kunde gå eller utföra vardagliga sysslor.

– Jag fick en sådan känsla av hopplöshet när jag inte ens kunde skriva. Men jag har haft ett väldigt snabbt tillfrisknande och är mycket piggare idag, även om jag fortfarande är väldigt begränsad, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.