Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marta ser ut att vara på väg bort från Rosengård och allsvenskan. Arkivbild.

Marta kan vara förlorad för Rosengård

Rosengårds brasilianska anfallsstjärna Marta är på väg till Orlando Pride. Affären lär inte bli billig.

Det har ryktats en tid om att Marta – utsedd till världens bästa spelare fem gånger (2006–2010) – ska lämna Rosengård för spel med Orlando Pride i den amerikanska proffsligan. Under damallsvenskans upptaktsträff i Malmö bekräftade Rosengård att Orlando ställt en officiell förfrågan till Malmöklubben.

Senare på kvällen gick Orlando ut på sin hemsida och meddelade att Marta var klar för klubben och att hon skrivit på för två år.

Något Rosengård inte kan bekräfta.

- Jag förstår inte hur de kan säga klart. Så länge vi inte har fått pengar från dem, kan vi inte skriva på några papper. Och än så länge kan vi inte se några pengar, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

- Jag själv har inte pratat med Orlando ännu. Vi får se var det hamnar någonstans. Vi får se lite vad Marta vill och var vi står i frågan, säger Sjögran.

Vill inte stå i vägen

Marta har kontrakt året ut och kommer således inte att gå gratis från Rosengård.

- Det är det vi kommer att trycka på, säger Sjögran om kommande förhandlingar.

Samtidigt vill inte klubben stå i vägen för Marta om hon vill lämna för USA. Enligt Sports Illustrated ska 31-åringen ha erbjudits ett kontrakt på två år med option för en tredje säsong.

- Marta har gjort väldigt mycket för oss och betyder mycket för klubben och hela Sverige egentligen. Om det blir av blir det säkert en bra "deal".

Samtidigt framhåller Sjögran att det inte skulle vara optimalt att förlora en spelare kort innan säsongen börjar. Damallsvenskan drar igång under påskhelgen.

- Vår säsong börjar snart och det är en spelare som vi har haft väldigt länge, och som ingår i vårt lagbygge, säger Sjögran.

Värvat Mittag

Nyligen värvade dock Rosengård den tyska anfallsstjärnan Anja Mittag, som spelade för klubben 2012–sommaren 2015. Kontraktet med Mittag är endast fram till sommaren, men Sjögran har förhoppningar om att förlänga med tyskan.

- Det utgår vi från. Vi värvade henne nu på ett korttidskontrakt eftersom vi inte visste hur truppen skulle se ut. Truppen kommer ju förändras. Om inte nu, så till sommaren i alla fall, säger Sjögran.