Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jacob Markström.

Markström vill se rakare spel

"Tänk inte så mycket." Det var målvakten Jacob Markströms råd till spelarna efter 2-1-mötet med Lettland.

Från sin målvaktsposition såg Jacob Markström allt. Det var enkla passningar som missades och det var alldeles för svårt spel.

- Vi ska bara spela. Vi ska inte tänka. Gör man det vill man hela tiden göra den där extra grejen i stället för att bara lägga pucken mot mål för styrningar eller returer, sade han.

Markström upplevde mötet med Lettland i Ice Palace i Moskva som om spelarna hela tiden ville göra något snyggt. Och enligt Vancouver-målvakten resulterade det i att Elvis Merzlikins fick en ganska komfortabel kväll.

- Det var passningar och fint spel i stället för att ta det där lite enklare, sade han.

- Deras målvakt spelade fantastiskt och i sådana lägen behöver man ha trafik framför mål och få dit pucken. Det är sådana skitmål man gör nu för tiden.

Jacob Markström ställdes själv inför flera svåra situationer i VM-premiären. Han klarade alla fram till 12.29 in i tredje perioden, då Kristaps Sotnieks handledsskott letade sig in i maskorna. Första i förlängningen ordnade sedan Gustav Nyquist Tre Kronors extrapoäng.

- Det var starkt att vinna när vi släppte in 1-1, även om vi så klart hade velat dödat matchen tidigare. Nu blev matchen så här och det är bara gå vidare. Tror det här ändå kan stärka gruppen.

TT: Hur ser det ut för dig, får du spela mot Danmark?

- Oj, det är coachens beslut. Inte mitt.

TT: Men vad tror du?

- Jag ser fram emot träningen, så enkelt är det. Man behöver inte göra det svårare än så, sade han.

Förbundskapten Pär Mårts:

- Jag vet inte. Vi tar den här matchen först. Jag har lärt mig av historien att det ska vara en tydlig etta. Men jag tycker att de ska få slåss om det. Jag tycker inte att någon ska få stå sju matcher, sade han.

CSKA Moskvas Viktor Fasth var uppsatt som andremålvakt mot Lettland.