Maria Rydqvist om jättesatsningen efter skidkarriären

Den svenska skidåkaren Maria Rydqvist, 38, har gett sig in i fastighetsbranschen. Nu planeras en jättesatsning i Idre värt 60 miljoner kronor.
– Man vill ju inte göra saker lagom. Man vill göra saker bra, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Hon har vunnit två SM-guld i skidspåren men nu är det i fastighetsbranschen som Maria Rydqvist gör sin satsning efter att hon valde att sluta med idrottandet för fyra år sedan.

LÄS MER:Oroande skadesiffrorna kring IFK Göteborg och BK Häcken

För många idrottare som väljer att sluta tar det ett tag innan man har hittat vad som ska hända efter att karriären har tagit slut.

Men för Maria Rydqvist tog det inte särskilt lång tid att hitta nästa karriär. För redan under den aktiva karriären var hon inblandad i fastighetsbranschen och har alltid haft ett intresse.

Och sedan elitkarriären tog slut är det alltså fastighetsbranschen som gäller för henne.

ANNONS

– Jag tror att när man slutar som idrottare så börjar du leta något nytt där du kan använda dina egenskaper. Och det är inte helt lätt, säger hon till Expressen.

LÄS MER:Historien bakom Mats Palmgrens idiotförklarade guldmål

Det började med att hon valde att hyra ut fritidshus och därefter har hon satsat på större byggprojekt. Det senaste är ett projekt i Idre som ska innehålla 24 lägenheter och projektet är planerat till hösten 2022.

LÄS MER:Kevin Yakobs succé – sköt in sig i Blåvitts premiärelva?

Den investeringen går på cirka 60 miljoner kronor enligt Rydqvist själv som stormtrivs med sitt nya liv även om det finns en hel del att göra.

– Ja, det är väldigt mycket jobb. Så är det ju när man bygger upp något nytt, man har inte hunnit till det läget när andra kan göra saker åt dig i så stor utsträckning. Så det blir att man gör mycket saker själv.

– Man vill ju inte göra saker lagom. Man vill göra saker bra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS