Marek Hrivik riskerar avstängning efter Frölundamatchen

Marek Hrivik riskerar avstängning efter gårdagens möte med Frölunda. Detta efter att Leksandsstjärnan ska sagt något ”grovt förolämpande”.
– Jag vill inte säga vad han sa, säger domarbasen Tomas Thorsbrink till Sportbladet.

ANNONS
|

Det var under matchens andra period som det blev bråk i Leksands zon. Lukas Nordsäter och Mats Rosseli-Olsen rök ihop med varandra, vilket ledde till att de fick fyra minuters utvisning vardera.

Samtidigt fick även Marek Hrivik lämna Lionshovs is med ett matchstraff – slovaken hade spelat klart för kvällen.

LÄS MER:Frölunda vände och vann över Leksand

Men varför? I matchprotokollet var rubriceringen osportsligt uppförande och efter matchen förklarade Tomas Thorsbrink att Hrivik hade sagt något kränkande under tumulten.

– Leksand spelare ska ha grovt förolämpat en motståndare. Där av match penalty. Jag vill inte säga vad han sa, men enligt regelboken blir det bara det grövre straffet om det handlar om rasistiska eller etniskt kränkande eller om det är sexistiskt kränkande uttrycksformer antingen verbalt eller med gester oavsett om dessa riktas mot någon specifik person eller ej, säger Thorsbrink till Sportbladet.

ANNONS

LÄS MER:Linus Nässén vill gå i Kallios fotspår

Kan straffas ytterligare

Eftersom han fick en så kallad ”match penalty” kommer Marek Hrivik inte spela Leksands nästa match i försäsongsturneringen Strömstad Hockey Classic. Ärendet är även anmält till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd och kan därmed straffas ytterligare.

Hrivik var dock oförstående efter matchen.

– Jag sa ingenting. Fattar inget. Men vi förlorar matchen på grund av alla utvisningar, sa Hrivik till Sportbladet efter matchen.

LÄS MER:Rönnberg släpper fram talangen Fabian Lysell direkt

Frölunda vann matchen med 5–4 efter att ha legat under med 2–3 inför den sista perioden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS