Tony Gustavsson. Arkivbild.
Tony Gustavsson. Arkivbild. Bild: Erik Mårtensson/TT

Mardrömsstart på jobbet för Gustavsson

Två matcher, två förluster, tio insläppta mål. Tony Gustavsson har fått allt annat än en drömstart på sitt nya jobb som Australiens förbundskapten. På tisdagen vann Nederländerna med 5–0.

ANNONS

OS är mindre än 100 dagar bort och Tony Gustavsson har en hel del att jobba på. Som ny förbundskapten för de australiska fotbollsdamerna har han fått en minst sagt tuff start.

I första matchen som huvudansvarig blev det 2–5 mot Tyskland i lördags. På tisdagen gick det ännu sämre.

Regerande VM-silvermedaljören Nederländerna körde över australiskorna fullständigt och vann med 5–0 på hemmaplan.

Förlust blev det även för en annan svensk förbundskapten. Guro Reiten gav Norge, med Martin Sjögren vid rodret, ledningen borta mot Tyskland redan i den fjärde minuten. Men tyskorna kvitterade bara några minuter senare och vände så småningom till seger, 3–1.

ANNONS

Danmark spelade bara 1–1 borta mot Wales men det fanns skäl att fira ändå. Chelseastjärnan Pernille Harder gjorde det danska målet och klev därmed upp på 65 fullträffar i den rödvita tröjan, en tangeringen av Merete Pedersens landslagsrekord.

USA fortsätter samtidigt att ånga på. Efter 1–1 mot Sverige i lördags tog amerikanskorna en 2–0-seger mot Frankrike i Le Havre. Målen gjordes av Megan Rapinoe och Alex Morgan i den första halvleken, vilket gav USA:s 39:e raka landskamp utan förlust.

Lasse Mannheimer/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS