Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Djurgårdens debuterande målvakt Erland Tangvik. Bild: Erik Simander/TT

Mardrömsstart för Djurgårdens nye målvakt

Först presenterades Erland Tangvik som Djurgårdens nye målvakt.
Sedan fick norrmannen debutera för sin nya klubb – och släppa fyra bollar förbi sig.
Det blev storförlust med 1–4 mot Brann i årets första vänskapsmatch för Djurgården.

Djurgården har förstärkt på målvaktssidan med norrmannen Erland Tangvik. 22-åringen, som närmast kommer från norska klubben Tiller, har skrivit kontrakt över den kommande allsvenska säsongen och går in som ersättare till Jacob Widell Zetterström som lämnade den svenska mästarklubben efter förra säsongen.

"Jag vet att jag är värvad som tredjemålvakt. Men jag kommer att jobba stenhårt för att utvecklas och att kunna vara redo för spel om möjligheten kommer", säger Tangvik i ett pressmeddelande.

Och möjligheten dröjde inte länge.

Redan samma dag som han presenterades ställdes Tangvik mellan stolparna när Djurgården tog emot Brann, nia i norska ligan förra året, i första vänskapsmatchen för året hemma på Tele2 arena. Detta eftersom förstemålvakten Tommi Vaiho är sjuk och lagets andre norske målvakt Per Kristian Bråtveit har problem med ett stukat finger.

Det blev dock ingen rolig första match för Tangvik. Djurgården förlorade klart med 1–4 efter att Emir Kujovic gjort "Blårändernas" enda mål.

Djurgården fick dessutom se stjärnspelarna Jesper Karlström och Jonathan Ring bytas ut i den första halvleken med befarade skador.