Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Mardrömskraschen i Nascar: "Värsta tänkbara"

Ryan Newman vårdas på sjukhus med, enligt rapporter, allvarliga men inte livshotande skador. Detta efter att hans bil, på väg mot segern i Daytona 500, slungades in i skyddsväggen, voltade, blev påkörd och började brinna.

Det var under natten mot tisdagen som de otäcka scenerna utspelade sig i det klassiska loppet Daytona 500 i Florida. Ryan Newman var i täten under det sista varvet och hade ett gyllene läge att knipa segern.

Ryan Blaney låg precis bakom och såg sin team-kamrat ha läge att vinna. Han ville hjälpa till för att så skulle bli fallet, men det var då den otäcka händelsen utspelade sig.

– Jag var fast besluten att knuffa Newman till segern men det blev fel när kofångarna gick i varandra. Det såg illa ut, sa Blaney till NBC.

Newmans bil skickades in i skyddsväggen, voltade för att sedan bli påkörd och fatta eld. Föraren som körde in i Newman heter Corey Lajoie och han har skrivit följande på Twitter efter loppet:

"Jag hoppas Newman är ok. Det här är värsta tänkbara scenariot, jag hade ingenstans att ta vägen”.

Ryan Newman har förts till sjukhus och Nascar ska, enligt Sportbladet, rapporterna om att det rör sig om allvarliga, men inte livshotande skador.

Denny Hamlin vann Daytona 500.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.