Felix Rosenqvist under kvalet i Austin, Texas.

Mardrömsdag för Indycarsvenskarna

Felix Rosenqvist blev påkörd bakifrån och fick avbryta. Marcus Ericsson hade återkommande problem vid depåbesöken och slutade på 15:e plats. Indycarsvenskarna hade en tung söndag i Austin, Texas.

|

Felix Rosenqvist imponerade stort i racingkarriärens första lopp i Indycar, ett av USA:s största bilsportmästerskap, när han blev fyra i premiären i Saint Petersburg, Florida, för två veckor sedan.

I säsongens andra race, i Austin på söndagen, drabbades han av stora problem. Med 43 av 60 körda varv blev Rosenqvist påkörd bakifrån och tvingades avbryta loppet med 17 varv kvar och slutade på 23:e plats. Händelsen gav gul flagg vilket gjorde att bilarna bakom tvingades köra lugnare.

Loppets andra svensk, Marcus Ericsson, råkade också ut för problem under loppet. Den tidigare formel 1-föraren blev först instängd i depån av en annan bil, men lyckades ändå köra upp sig till en femteplats. Då drabbades Ericsson av nya bekymmer och straffades när han lämnade ett annat depåbesök på felaktigt sätt.

Ericsson, som slutade på 20:e plats i premiären, blev till slut 15:e och noterade därmed ändå den korta Indycarkarriärens bästa placering i loppet som vanns av Colton Herta. Den snart 19-åriga föraren från Kalifornien var åtta i premiären och blev nu den yngsta loppsegraren i Indycars historia.

Nästa race körs i Birmingham, Alabama, den 7 april.