Mardrömmen: Ronaldo skadad i finalen

Portugal har drabbats av sin värsta mardröm. Superstjärnan Cristiano Ronaldo bars ut på bår i tårar redan efter 25 minuter i EM-finalen mot Frankrike.

ANNONS
|

Det som inte fick hända, hände.

Redan i den åttonde minuten i EM-finalen mellan Frankrike och Portugal fick superstjärnan Cristiano Ronaldo fick en smäll på knät av Dimitri Payet och föll illa. Det såg från början inte så farligt ut, men visade sig bli förödande. Efter en stunds behandling med kylsprej haltade han av planen men kom in strax igen.

Strax därefter signalerade Ronaldo ytterligare behandling genom att lägga sig ner på plan. Nu kom han in igen, med ett omlindat ben – och fortsatte halta.

Den 31-årige spelaren är historisk i EM-sammanhang med nio mål och den förste att göra det i fyra olika EM.

ANNONS

För tolv år sedan var han i sin enda tidigare mästerskapsfinal när Portugal stod som värdnation 2004. Då skulle den gyllene generationen med Luis Figo, Fernando Couto, Rui Jorge, Rui Costa, och Pauleta få sitt efterlängtade mästerskapsguld.

Det slutade i en snöplig förlust mot Grekland.

Därefter har Ronaldo varit den som fått bära nationen på sina axlar.

Real Madrid-spelaren har vunnit La Liga, Premier League, Champions League och inte gjort någon hemlighet att han saknar en titel med sitt landslag.

– Jag har alltid drömt om att vinna med Portugal, jag hoppas att det är vår tur nu, sade han inför matchen.

Efter mindre än 20 spelade minuter fick Ronaldo inse skadans kaliber och ge upp.

Han vankade av och han, satte sig ner, kastade kaptensbindeln i gräset och brast ut i tårar.

Bindeln lämnades över till Nani när Ronaldo bars ut på bår från Stade de France till applåder av supportrarna, även de franska, på läktaren.

Stjärnan ersattes av Ricardo Quaresma.

ANNONS