Sveriges förbundskapten Tomas Montén.
Sveriges förbundskapten Tomas Montén.

Mardrömmen: Magsjuka i JVM-laget

Fyra spelare och en ledare i Juniorkronorna har insjuknat i misstänkt magsjuka inför gruppavslutningen mot Kazakstan. Nu är oron stor att det ska spridas till fler i laget.

ANNONS
|

Mardrömsbeskedet kom på morgonen på nyårsafton, lokal tid, inför matchvärmningen i Save On Foods Memorial Centre i Victoria.

Backarna Adam Ginning, Linköping, och Philip Broberg, AIK, samt forwardsspelarna Filip Sveningsson, Oskarshamn, och Rickard Hugg, Kitchener, är sjuka och missar gruppavslutningen tillsammans videocoachen Adam Almqvist Andersson.

- De insjuknade i går kväll och under natten så vi har valt att isolera dem på hotellet. Vi får se var det tar vägen. De kommer inte att vara tillgängliga för spel.

ANNONS

- Alla andra är friska än så länge, men när det väl börjar så finns alltid risken att det går vidare. Men vi har gjort vad vi kan göra nu, säger Tomas Montén som svarade på frågor sedan svenske lagläkaren Ryan Allenby informerat medierna om läget.

Mardröm inför slutspelet

Beskedet är rena mardrömmen för Juniorkronorna – framför allt inför slutspelet och jakten på guld.

Sverige behöver vinna över jumbon Kazakstan för att ta hem gruppsegern och det ska inte vara omöjligt trots manfallet.

Men redan den 2 januari är det dags för kvartsfinal. Vinner Sverige gruppen är sannolikheten stor att Schweiz blir motståndare.

"Gör det vi kan"

Det är inte hundraprocentigt klarlagt att det handlar om magsjuka, men lagledningen utgår från det värsta.

- De mår illa i alla fall, sedan vet vi inte om det är mat eller bakterier. Vi försöker hålla dem ifrån övriga i gruppen och försöker vara noggranna med förberedelser, handhygien och mat. Det är ett stort hotell och sådant som kan hända, men vi gör det vi kan, säger Montén.

ANNONS

Sveriges match mot Kazakstan, som förlorat alla sina matcher hittills, startar klockan 00.30 i natt.

TT

ANNONS