Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MATHIAS BERGELD

Marcus Berg klubblös – ryktas till Qatar

Marcus Berg, 32, lämnar Al-Ain när hans kontrakt nu löper ut. Nu kommer uppgifter om att det inte blir någon återkomst till Blåvitt – utan ett kontrakt i Qatar för anfallaren.

Marcus Berg lämnade Grekland och Panathinaikos för spel i Förenade Arabemiraten under 2018. Där blev det 46 mål på 60 matcher för Al-Ain för anfallaren. Men någon fortsättning i klubben blir det inte för 32-åringen.

Enligt Twitter-kontot UAE Sports kommer Marcus Berg att lämna klubben när hans kontrakt nu löper ut – något som även tidningen Emarat Al Youm rapporterar om.

– Jag lämnar med tacksamhet, säger Berg enligt UAE Sports.

LÄS MER: De låg bakom värvningen av Vibe: "Personer med mycket hjärta"

Var anfallaren hamnar härnäst är ännu oklart men enligt podden Studio Allsvenskan ska Marcus Berg vara aktuell för en återkomst till IFK Göteborg. Något som han själv försökte ta ner i en intervju med Aftonbladet.

– Jag har jättebra kontakt med flera personer i IFK Göteborg och vi pratar med varandra. Men att vi skulle vara nära en överenskommelse kom som en överraskning, sa han till tidningen.

Men någon återkomst verkar det inte bli för veteranen. Enligt grekiska Gazzetta ska Berg ha skrivit på ett kontrakt värt tre miljoner dollar från en klubb i Qatar och ser därmed ut att bli kvar i Mellanöstern.

LÄS MER: Nygren om framtiden i Blåvitt efter klubbarnas jakt

För Al-Ain återstår en match på säsongen, mot Al-Wahda nu på söndag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.