Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Berg under en pressträff i samband med svenska fotbollsherrarnas träning på Friends Arena inför torsdagens bortalandskamp mot Ryssland. Bild: Anders Wiklund/TT

Marcus Berg öppnar för Blåvitt 2021

Marcus Berg har i omgångar talat om sina planer att flytta hem till Sverige när kontraktet med ryska Krasnodar utgår nästa sommar.
En flytt som enligt landslagsstjärnan själv betyder en återkomst till IFK Göteborg.
– Ja, förmodligen blir det så, säger Berg till Fotbollskanalen.

Marcus Berg har inte varit hemlighetsfull kring sin önskan om att vilja flytta hem till IFK Göteborg.

I våras var 34-åringen hemma och tränade med sitt forna lag under en tvåveckorsperiod, och i juli när kontraktet med ryska Krasnodar gick ut var det många Blåvitt-fans som hoppades på att Berg skulle vända hemåt.

Men anfallaren förlängde med klubben som han tillhört sedan 2019, och blir kvar åtminstone till nästa sommar.

- Min förstaprioritet var att stanna kvar i Krasnodar eftersom EM flyttades. Då kändes det som ett bättre alternativ att vara kvar någonstans där man är inne i systemet. Även om man kommer hem så blir det annorlunda att flytta en gång till, säger Berg till Fotbollskanalen.

Efter mästerskapet, som preliminärt väntas spelas sommaren 2021, så lutar mycket mot att flyttlådorna packas och bär av till Kamratgården.

- Ja, förmodligen blir det så. Sen har jag säkert sagt det innan också. Men jag har haft ett mål om att vara kvar utomlands fram till EM. Sen får vi se. Jag vet inte vad som händer. Men det närmar väl sig, absolut, om jag får fortsätta vara frisk och så. Då tror jag att det kommer bli så.

Anfallaren berättar att kommunikationen mellan honom och Blåvitt främst gått via tidigare sportchefen Kennet Andersson, som numera lämnat över hela ansvaret till Pontus Farnerud.

Sedan dess har parterna inte haft någon kontakt.

– Jag har pratat med Kennet och berättat om min situation, att det förmodligen blir ett år till i Krasnodar. Sen får vi se när det närmar sig, efter uppehållet i vinter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.