Lagkamraterna firar Mohamed Salah efter hans 2–0-mål mot Chelsea.

Drömmål av Salah när Liverpool vann

Manchester City satte press på Liverpool genom att slå Crystal Palace med 3–1. Liverpool svarade direkt med en 2–0-seger mot Chelsea och tvekampen om Premier League-titeln fortsätter.

|

Efter helgens matcher har Liverpool fyra matcher kvar att spela och leder tabellen med en poäng, men tvåan Manchester City har en match mindre spelad.

Å andra sidan är Citys spelprogram tuffare; med en hemmamatch mot Tottenham på påskafton och ett derby borta mot United fyra dagar senare.

Två matcher som kan avgöra om titeln återigen hamnar i Manchester eller om Liverpool tar sin första ligaseger sedan 1990.

I krysset

Mot Chelsea levererade anfallsstjärnorna Sadio Mané och Mohamed Salah återigen för Liverpool – den här gången inom loppet av två minuter.

Mané nickade in ledningsmålet från nära håll i den 51:a minuten sedan Jordan Henderson chippat bollen tvärs över målområdet.

Salahs mål kom två minuter senare. Från närmare 30 meter klippte han till bollen med en sådan träff att Kepa Arrizabalaga inte hade en chans att hindra bollen för att gå rakt upp i krysset.

Chelsea kämpade för att ta sig in i matchen och Eden Hazard var närmast att reducera, men hans skott gick i stolpen.

Sterling hjälte

Tidigare på dagen blev Raheem Sterling matchhjälte för Manchester City med två mål, ett på vardera sidan halvtidsvilan.

Först sprang han igenom försvaret och satte 1–0 efter en passning från Kevin De Bruyne och i andra halvlek blev Sterling serverad en boll från Leroy Sané och satte bollen distinkt i mål.

Efter att Crystal Palace reducerat kunde till slut avbytaren Gabriel Jesus avgöra matchen med ett mål i slutminuten.

Manchester City har fem matcher kvar att spela i Premier League. Laget, som redan vunnit ligacupen och den engelska supercupen – Community Shield – i höstas, är dessutom kvar i Champions League och spelar FA Cup-final i maj. Klubben har chans på fem titlar.

Managern Pep Guardiola medger att det är mycket som står på spel.

- Pressen är enorm. Vi kämpar för att försvara titeln, säger spanjoren till Sky Sports.

Fakta: Resterande spelprogram

Liverpool: 21/4 Cardiff (borta), 26/4 Huddersfield (hemma), 5/5 Newcastle (b), 12/5 Wolverhampton (h).

Manchester C: 20/4 Tottenham (h), 24/4 Manchester U (b), 28/4 Burnley (b), 4/5 Leicester (h), 12/5 Brighton (b),