Sergio Agüero, till vänster, gjorde Manchester Citys 2–0-mål mot Arsenal på straff.

Manchester City förbättrade rekordsviten

Manchester Citys segersvit blir allt längre. Efter 3–1 mot Arsenal i Premier League-fotbollen är tabellettans klubbrekord 15 raka triumfer i liga- och cupspel.

|

Belgaren Kevin De Bruyne gav Manchester City ledningen i den 19:e minuten och Sergio Agüero utökade till 2–0 på straff i början av andra halvlek. Arsenaltränaren Arsène Wenger bytte in Alexandre Lacazette i den 56:e minuten och åtta minuter senare sköt han sitt lag in i matchen med en reducering.

I den 74:e minuten avgjorde dock Gabriel Jesus med sitt 3–1-mål efter att framspelaren David Silva, av tv-bilderna att döma, varit offside.

Wenger gillade varken straffen eller 3–1-målet.

- Kan någon stoppa dem? Det kommer att bli svårt den här säsongen efter deras start och med kvaliteten de har. Om de dessutom får domslut som de här med sig på hemmaplan blir de oslagbara, sade Arsenaltränaren.

Chelsea hjälpte City

Manchester City fick hjälp i toppen av tabellen när Chelsea besegrade serietvåan Manchester United med 1–0.

Álvaro Morata nickade in segermålet på César Azpilicuetas inlägg tio minuter in i andra halvlek och såg till att Citys ligaledning är uppe i åtta poäng när omgången summeras.

- Jag sade till honom (Azpilicueta) före matchen att jag behövde en sådan boll i dag, och jag fick en. Vi är glada över att gå in i landslagsuppehållet med en seger, sade Morata i Viasats sändning.

Chelsea är fyra i ligan, en poäng bakom United och Tottenham. Svenska landslagets mittback Victor Nilsson Lindelöf stod återigen utanför Manchester Uniteds matchtrupp.

När varken Hugo Lloris eller Michel Vorm kunde spela mot Crystal Palace på grund av skador fick Paulo Gazzaniga chansen för första gången i Tottenham-målet i Premier League.

Och vilken debut det blev för den 25-åriga argentinaren.

Gazzaniga höll nollan och Tottenhams Son Heung-Min gjorde matchens enda mål i den 64:e minuten.

Sen vändning

Krisstämplade Everton vände 0–2 till 3–2 hemma mot Watford. Sedan Watford tvingats byta målvakt på grund av skada såg Oumar Niasse och Dominic Calvert-Lewin till att det blev kvitterat med två fullträffar inom loppet av sju minuter.

Segermålet kom på straff i den första tilläggsminuten. Mittbacken Leighton Baines sköt hem de tre poängen.

Watford fick en jättechans att kvittera. På grund av flera skadeavbrott blev tilläggstiden 13 minuter lång och i den elfte brände Tom Cleverley när även bortalaget fick chansen från straffpunkten.