Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild: Bildbyrån

Man dog i mc-tävling

Polisen larmades till en endurotävling utanför Töreboda på grund av flera olyckor under lördagen. En person har dödförklarats. – Anhöriga är underrättade, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet kom vid 13.07 på lördagen och polisen åkte ut med flera patruller till endurobanan vid Fimmersta i Töreboba. Ambulansen, som var där före polisen, förde en en man i 40-årsåldern till sjukhus med allvarliga skador. 

– Vi vet inte så mycket än. Om detta är hjärtstopp eller en olycka kan jag inte säga i nuläget, sade Hans Lippens till GP. 

Senare uppgav han att personen hade dött. 

– Troligen rör det sig om ett sjukdomsfall, säger Hans Lippens.

Ytterligare en olycka

Ytterligare tre personer ska ha skadats i samband med tävlingen, Vintercupen östra Skaraborg, där omkring 500 åkare var anmälda till start. De skadade har transporterats till sjukhus med olika skador. En uppges ha en ryggskada och de övriga har benskador, skriver polisen på sin webbsida. 

Det ska inte finnas någon koppling mellan dödsfallet och de övriga olyckorna. Polisen kommer att utreda incidenten som arbetsplatsolyckor, står det på polisens webbsida. 

Enduro är en motorsport där motorcyklar körs på banor i svår terräng. 

Är du där? Vet du mer? Kontakta GP på 72010 eller [email protected].

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.