Moa Lundgren.
Moa Lundgren. Bild: CARL SANDIN

Mamman sjöng Uggla – då imponerade talangen

Moa Lundgren, 21, gjorde ett av sina bästa lopp i karriären när hon slutade nia i världscupsskiathlonen i Lillehammer. En av nycklarna – hennes mamma sjöng Magnus Ugglas "Det går bra nu" i spåret.
– Det gav ändå styrka, säger Moa Lundgren till Sportbladet.

ANNONS
|

Therese Johaug fullständigt manglade sönder allt motstånd i världscuptävlingen i Lillehammer och visade återigen att hon är en världens bästa skidåkare just nu. Norskan tog ledningen tidigt och sedan hade hon ett helt eget lopp i täten och kunde utan att förta sig åka över mållinjen mer än en minut före närmaste konkurrent.

Charlotte Kalla slutade på en sjätteplats som bästa svenska, men det största utropstecknet för svensk del var trots allt 21-åringen Moa Lundgren.

Lundgren stod för en riktigt stark insats och slutade på en niondeplats.

– Jag är glad. Det är nog en ganska underdrift. Lite lätt hög på livet känns det som. En otroligt tuff bana och att jag åker så bra på den klassiska delen här... Jag vet inte vad jag ska säga, jag vet inte vad som hände, säger Moa Lundgren till Sportbladet.

ANNONS

Sjöng "Det går bra nu"

Det var framför allt den klassiska delen som var ett stort utropstecken för Moa Lundgren. Under skate-delen gick det lite tyngre för talangen, men då fick hon stödet som skulle bli en nyckel till att hon åkte in på en niondeplats.

Hennes mamma stod längst spåret och sjöng "Det går bra nu" med Magnus Uggla.

– Det gav ändå styrka. Det är otroligt. De är alltid jättepeppande, säger Lundgren om stödet från familjen.

På frågan hur hon ska fira niondeplatsen svarar Lundgren:

– Jag hann inte se Idol igår, haha. Jag måste väl in och se det. Har inte kollat vem som vinner, än. Jag hejar på ”Tusse” och hoppas han vinner, säger hon till Sportbladet.

Det återstår att se om Moa Lundgren blir en del av det svenska stafettlaget under morgondagen.

ANNONS