Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö firar sitt sena ledningsmål mot Djurgården.

Malmö stormar mot titeln: "Inte underskatta situationen"

Vad ska kunna stoppa Malmö FF från att vinna fotbollsallsvenskan i år igen? Efter det sena 1-0-avgörandet borta mot Djurgården har de himmelsblå hela tolv poäng ner till tabelltvåan AIK.

Matchuret tickade upp mot 94 minuter. Djurgården pressade på för ett segermål. Då stack Malmö FF:s inbytte Mattias Svanberg upp i en omställning, avslutade via hemmalagets Niklas Gunnarsson och såg till att MFF kunde resa tillbaka till Skåne med samtliga tre poäng i bagaget. Och med ett försprång i den allsvenska tabellen som tycks omöjligt att tappa.

Tvåan AIK, som förvisso har en match mindre spelad, är tolv poäng efter.

- Jag kom in i straffområdet och bara drog till mot mål. Jag hade i åtanke att det var mycket folk i straffområdet, framför målet, sade Svanberg om sitt närmast turliga segermål.

Niklas Gunnarsson, som styrde bollen i eget nät:

- Svanberg försöker dunka på allt han har och få till en hörna. Oturligt för mig att den träffar mig och går i mål.

Vana att avgöra sent

Malmö FF har gjort det till vana att avgöra sent i matcherna under säsongen. Hemma mot Östersund, borta mot AIK. Listan kan göras ännu längre. Det är ingen slump, enligt Svanberg.

- Det finns många orsaker. Vi har vinnarmentalitet och kan vinna matcher utan att göra vår bästa prestation. Man har flytet med sig ibland.

”Oturen grinar oss i ansiktet”

Att MFF inte svarade för sin bästa prestation mot Djurgården är ingen underdrift. Hemmalaget var det bättre laget under stora delar av matchen, och hade både en och två chanser att avgöra. Närmast av alla kom Othman El Kabir, redan i den tolfte minuten. Hans straffspark räddades dock enkelt av MFF:s utmärkte målvakt Johan Dahlin.

- Det var en dåligt slagen straff, tyvärr. Men jag är otroligt stolt över grabbarna och vad de presterade, sade Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

- Oturen grinar oss i ansiktet.

I matchens slutskede fick MFF:s lagkapten Markus Rosenberg syna domarens röda kort, efter att ha delat ut en armbåge mot Djurgårdens Jacob Une Larsson.

- Jag träffar honom med armbågen, så det är väl rött. Armbågen är där för att han håller om mig, jag försöker komma loss. Det är inte meningen att träffa honom, sade Rosenberg.