Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Malmö reagerar efter att Häcken-matchen flyttats

Häcken fick sin match mot Djurgården flyttad. Något som Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson nu reagerar över.
– Vi känner oss grundlurade, säger han till Kvällsposten.

Häcken ville flytta matchen mot Djurgården. Detta då matchen skulle spelats endast ett dygn efter U21-landslagets mötet med Italien. Ett U21-landslag som innehåller fyra spelare från Häcken.

Daleho Irandust, Pontus Dahlberg, Leo Bengtsson och Patrik Wålemark.

Först fick Häcken dock nobben.

Innan de överklagade och fick rätt.

Något klubben givetvis var nöjda med.

– Det är ett väntat och väldigt positivt beslut för fotbollens och Allsvenskans sportsliga integritet, sa Häckens klubbchef Marcus Jodin efter beskedet.

Nu reagerar dock Malmö FF på beskedet om att matchen mellan Häcken och Djurgården har flyttats.

Detta då Malmö har Anders Christiansen, Arnor Traustason, Isaac Kiese Thelin och Felix Beijmo iväg med landslag.

– Vi vill inte möta Örebro på torsdag. Vi har fyra spelare som är i väg med landslag som spelar match på tisdag kväll. Men vi rättar oss efter den överenskommelse samtliga allsvenska lag träffade inför säsongen, säger sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten och fortsätter:

– Alla klubbar var överens inför säsongen att om vi skulle kunna hinna spela klart säsongen fanns det inget annat sätt att göra än att spela nära efter landslagsuppehållen. Alla var överens om det. Sedan förstår jag att alla då var i ett läge då vi verkligen ville få i gång säsongen och att man nu, när i är här, befinner sig i situationer då man tänker på sig själva.

Daniel Andersson är noga med att påpeka att han inte kritiserar Häcken utan istället undrar hur överklagandenämnden har tagit sitt beslut.

– Vi känner oss grundlurade. De stora förlorarna nu är lagen som kvalar till Europa. De måste ha räknat med att Djurgården inte går till Europa League. För om de gör det finns det inget datum att spela den på, för det går inte under kommande landslagsuppehåll, säger Malmö FF:s sportchef.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.