Malmös målvakt Oscar Alsenfelt höll nollan för femte gången. Arkivbild.

Malmö höll tätt och klev förbi HV71

När Oscar Alsenfelt höll nollan för femte gången den här säsongen blev Malmös väg mot seger mot HV71 till slut ganska enkel. Och med 4–0-segern passade Malmö på att passera HV71 i SHL-tabellen.

|

Det finns flera anledningar till att Malmö är uppe på tredje plats i serien. En tydlig är målvakten Oscar Alsenfelt.

När han höll målet rent för femte gången så krävdes det att han räddade 27 skott.

- Det här kunde man bara drömma om före säsongen, säger Oscar Alsenfelt till C More.

- HV är oerhört skickliga individuellt, det är svårt varje gång man möter dem. Vi hade ett väldigt bra försvarsspel, men det är klart att jag är jättenöjd själv.

Malmö noterades för 32 skott – och fyra av dem resulterade.

Rhett Rakhshani satte 1–0 på straff i första perioden. Ilari Filppula och Robin Alvarez ökade på till 3–0 i mellanperioden och Christoffer Forsberg punkterade tillställningen i Malmö Arena efter en snygg soloprestation i tredje perioden.

Med segern lade sig Malmö på tredje plats i tabellen med 45 poäng, lika många som tvåan Växjö. En poäng bakom ligger Brynäs och HV71 med 24 respektive 25 matcher spelade.