Malmö FF-legendaren Krister Kristensson är död

Malmö FF-legendaren Krister Kristensson har avlidit efter en tids sjukdom. Kristensson blev 80 år gammal.
"En av de största har lämnat oss. Vila i frid, Krister Kristensson", skriver Malmö FF på Twitter.

ANNONS
|

Kristensson är en legendar i Malmö. Han debuterade för klubben 1963 och firade stora framgångar med flera SM-guld och cuptitlar. Med sina 626 matcher i MFF-tröjan är han den som har representerat klubben flest gånger.

Kristensson noterades även för 38 A-landskamper och var med i den Malmö FF-upplaga som tilldelades Bragdguldet 1979.

Kristensson drabbades under sina sista år av flera sjukdomar. Han hade problem med hjärtat och fick amputera halva högerbenet efter en infektion.

– Det har varit så mycket skit de senaste åren. Hjärtat kunde ha klappat ihop när jag var ute och cyklade, det fick jag reda på av läkaren senare. Sen är det det här med benet, sade han till Sydsvenskan i en intervju i juli 2022.

ANNONS

Han diagnostiserades även med prostatacancer.

– Och så har jag blivit diagnostiserad med prostatacancer. Jag går på cellgiftsbehandling nu, andra omgången. Jag är inte rädd för att dö, men jag hoppas verkligen att allt går vägen.

Kristensson var styrelseledamot i Malmö FF mellan 1995 och 2010.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS