Malmö utslaget i slutminuterna

|

Både Göteborg och Malmö slogs ut ur damernas Champions league-fotboll i dag. Göteborg vann sin kvartsfinal hemma mot Arsenal med 1-0, men det räckte inte för avancemang. Malmö föll borta mot Frankfurt.

I 90:e minuten spräckte Jane Törnqvist nollan på Valhalla IP. Bollen kom utrullande ur Arsenals straffområde och mittbacken Jane Törnqvist sköt - tätt under ribban.

Men det var för sent. Göteborg behövde 2-0 för att gå vidare.

Arsenal hade 3-1 med sig från matchen i London och var säkrare i passningsspelet på Valhallas konstgräs, men hemmalaget tog sig ändå fram till rejäla lägen att skapa spänning tidigt i kvartsfinalreturen.

Det amerikanska nyförvärvet Christen Press hade tre jättechanser att ge Göteborg ledningen. I 25:e minuten sköt Sara Lindén ett långskott i ribbans underkant. På returen stormade den snabba Press fram för att sparka in 1-0. Arsenals målvakt Emma Byrne gjorde en benparad och bollen studsade upp i ribban igen.

Två minuter senare rusade sig Christen Press fri men sköt obehärskat över.

Och i början av andra halvlek blev hon frispelad igen men placerade bollen i famnen på Arsenalmålvakten.

När Göteborg inte fick utdelning mattades laget, och Arsenal var nära ett ledningsmål under sista halvtimmen innan Jane Törnqvist slog till.

Malmö gjorde en heroisk kämpainsats borta mot Frankfurt i sin kvartsfinal och hade förlängningsläge med bara två minuter kvar av ordinarie tid. Då kämpade Silvana Chojnovski in 2-0 till tyskorna efter en hörna. 2-1 totalt och av bara farten gjorde sedan Kerstin Garefrekes sitt andra mål och fastställde 3-0.

Malmö hade några lägen i första halvlek men efter paus var det konstant tysk press mot briljanta målvakten Thora Helgadottir.