Malin Baryard: Jag heter Malin Barijard

Malin Baryard?
Nä, Malin Barijard.
– Vi får skylla på farmor och farfar, för redan på deras tid stavade de Baryard fast vi heter Barijard, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Först fick vi det omskakande beskedet om att den svenska motorsportslegendaren Bräck heter Cenny i förnamn – inte Kenny.

– Det har varit ett rent helvete för det är ju ingen som fattar, sa han till Sportbladet i mitten på maj.

Nu är det nästa svenska idrottsikons tur att kliva fram med sitt riktiga namn.

Malin berättar för Expressen att hon heter Barijard – inte Baryard, som varit namnet hon gått under sedan hon slog igenom i början på 2000-talet.

– Det är ingenting som jag själv valt utan vi har alltid stavat så. Det har bara blivit så. Vi får skylla på farmor och farfar, för redan på deras tid stavade de Baryard fast vi heter Barijard, säger hon till tidningen.

ANNONS

Inte hennes fulla namn

Bräck berättade att förvirringen ställt till det med hans officiella handlingar – ridsportsstjärnan berättar att hennes upplevelser är liknande.

– Tidigare bokade jag mina flygbiljetter under namnet Baryard, men nu har det blivit tuffare regler så nu får jag skriva Barijard så det stämmer överens med passet. Men det här är ingen stor grej för mig, att heta Baryard i stället för Barijard är inget som jag reflekterar speciellt mycket över, säger hon.

Barijard, som hon alltså heter, har bland annat vunnit såväl VM- som OS-guld.

När hon 2004 gifte sig med tv-personligheten Henrik Johnsson lades också hans efternamn in i ekvationen. Som om det inte redan var förvirrande nog.

LÄS MER:Baryard Johnsson tvåa i Mexiko

LÄS MER:Idrottsstjärnor får medalj av kungen

LÄS MER:De vill göra ridsporten folklig med nytt tävlingsevenemang

ANNONS