Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Palo Maldini, till vänster, och Zvonimir Boban, till höger, firar efter att ha säkrat ligatiteln för Milan 1999. Nu får de återigen jobba tillsammans i klubbens sportsliga ledning.

Maldini och Boban återvänder till Milan

Tillsammans har de vunnit både Serie A och Champions League. Nu återförenas Paolo Maldini och Zvonimir Boban i Milans nya sportsliga ledning.

Det var ett synnerligen kärt återseende för många fans när AC Milan på fredagen presenterade sin två senaste tillskott i klubbens sportsliga ledning.

Tidigare sportchefen Leonardo har lämnat för Paris Saint-Germain och nu står det klart att hans ersättare blir klubbikonen Paolo Maldini. Vid sin sida får den 50-årige legendaren, som spelade i Milan mellan 1984 och 2009, sin gamle lagkamrat Zvonimir Boban som får rollen som "chief football officer".

- När Paolo ringde mig och frågade om jag var tillgänglig så hoppade jag direkt in i min bil och körde till hans hem i Milano mitt i natten för att utvärdera situationen, säger den 50-årige kroaten som spelade i "Rossoneri" i tio år mellan 1991 och 2001.

Tillsammans har Maldini och Boban vunnit en mängd stora titlar i klubben, Serie A och Champions league inkluderade.

I dag är dock verkligheten en annan för en av Italiens stora giganter. Milan har inte vunnit ligan sedan 2011 och misslyckades återigen med att ta en plats i Champions League, där klubben inte har spelat sedan 2014, efter sin femteplats den gångna säsongen.

Något som Maldini och Boban vill ändra på.

- Jag har en brinnande önskan om att hjälpa denna ärofulla klubb, som betyder så mycket för mig, att återvända dit där den hör hemma, säger Boban.