Uppgivet i New Jersey efter Jakob Silfverbergs mål.
Uppgivet i New Jersey efter Jakob Silfverbergs mål.

Mål av Åberg och Silfverberg vid Anaheimvinst

Både Pontus Åberg och Jakob Silfverberg skrev in sig i målprotokollet när Anaheim besegrade New Jersey på hemmaplan. Men det krävdes straffar för att avgöra den jämna matchen.

ANNONS
|

Det var två jämna lag som möttes i Honda Center i Anaheim i Kalifornien. Jakob Silfverberg gjorde sitt åttonde mål för säsongen när han petade in 1–1-målet för Anaheim.

Silfverberg har fått fart på målskyttet, och har gjort mål i de senaste tre matcherna.

Turligt mål

I tredje period var det dags för Pontus Åberg att stå för en kvittering, när han gjorde 4–4-målet, hans tionde. Målet var i ärlighetens namn ganska turligt. Åberg skog en backhand i närheten av blålinjen. Pucken lyfte och när backen Ben Lovejoy skulle plocka ned den med handsken ändrade den i stället riktning och tog sig in bakom Cory Schneider i New Jerseymålet.

ANNONS

- Jag kände mig pressad och försökte bara att få in den på djupet. Men tack vare deras back så gick den in, säger Pontus Åberg med ett skratt till Fox efter matchen.

Det var bara ett av tre självmål för New Jersey i matchen.

- Det måste vara första gången jag har varit med om det. Men det var viktiga mål för oss så vi tar dem, säger Åberg.

Efter att Anaheims Ondrej Kase utökat ledningen var det sedan dags för en NewJersey-svensk att stå för en kvittering, när Marcus Johansson – som tidigare i matchen noterats för en assist – tog matchen till förlängning med 5–5-målet, hans sjätte för säsongen.

Missade chanser

I förlängningen hade både Pontus Åberg och Jacob Silfverberg jättechanser att avgöra matchen, men det krävdes till slut straffar.

- Vi sköt många skott i dag (mot Schneider) och han släppte många returer. Han spelade bra också i dag, han kan ju inte göra så mycket åt att hans utespelare slår in pucken i nätet. Jag försökte att gå under handsken, men tyvärr missade jag målet. Hade jag fått den på mål så tror jag att det hade varit ett mål, säger Åberg till Fox.

ANNONS

Åberg missade även den första straffen, men Daniel Spong och Ryan Getzlaf satte sina men inhopparen John Gibson i Anaheimmålet höll tätt, vilket gjorde att Anaheim kunde få med sig segerpoängen.

TT

ANNONS