Makondele sköt Häcken till seger

|

Efter en halv säsong på Helsingborgs bänk är René Makondele glad igen.

På fredagen avgjorde han mot Halmstad för sin nya klubb Häcken, som vann med 2-0.

René Makondele gjorde en lyckorusning på 50 meter. Löpningen slutade med en omfamning av Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Det var kongolesens sätt att fira 2-0-målet mot Halmstad i 40:e minuten. Han väggspelade med John Chibuike på vänstersidan och sköt från straffområdeslinjen, precis innanför bortre stolpen. Det var Makondeles första mål i årets allsvenska i hans tredje match från start för Häcken.

Yttermittfältaren känner sin tränare väl sedan deras gemensamma tid i Helsingborg, där Gerhardsson var assisterande fram till 2008.

Sju minuter före Makondeles glädjeuppvisning hade Josef Karlsson sprungit sig igenom i en djupledslöpning och sparkat in 1-0. Även han fick passningen från Chibuike.

Efter en trög sensommar har Häcken hittat höstformen. 2-0-vinsten borta mot Gefle följdes nu upp med en odiskutabel seger över Halmstad.

Häcken dominerade rejält och visade upp ett snabbt och noggrant passningsspel med Chibuike, Makondele och Jonas Henriksson i huvudrollerna.

Halmstads oförmåga bortom Örjans vall fortsätter. Detta var åttonde raka bortamatchen utan vinst.

Inget lag i allsvenskan har varit sämre på bortaplan än HBK.