Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Daniel Majstorovic, ny sportchef i Brommapojkarna, hoppas få behålla tränaren Olof Mellberg.

Majstorovic hoppas få behålla Mellberg

Daniel Majstorovic, 40, är ny sportchef i Brommapojkarna. Frågan är om han kan övertala Olof Mellberg att stanna kvar som tränare.

För dryga månaden sedan var han sportchef i det grekiska topplaget AEK Aten. Nu har tidigare landslagsförsvararen Daniel Majstorovic tagit samma roll i superettanklubben Brommapojkarna. Ett tvärt kast, speciellt med tanke på att det florerade uppgifter om intresse från de brittiska öarna.

- Det är klart att den chansen fanns. Det fanns ett par alternativ med i bilden. Men för mig handlar det om att komma hem till familjen och utifrån det så var det här definitivt det mest intressanta alternativet, säger Majstorovic och tillägger att han själv valde att inte fortsätta i Grekland.

Brommapojkarna har med sitt fokus på att föra upp egenfostrade akademispelare i representationslaget länge pendlat mellan divisionerna. För bara några år sedan var dåvarande klubbchefen Ola Danhard ansvarig för det mesta. Med Daniel Majstorovic, som blev spelaragent efter att ha avslutat spelarkarriären i AIK, har de fått in en annan typ av personlighet – och möjligtvis professionalitet. Något som stämmer överens med BP:s uttalade mål att etablera sig på riktigt i allsvenskan.

- Men ska vi ta in några spelare utifrån ska det vara spets, säger han.

"Separata frågor"

Den mest brännande frågan är inte på planen. Den är i ledarstaben, där Majstorovics gamla landslagskollega Olof Mellberg uppges vara aktuell för flera allsvenska storklubbar efter att på två säsonger tagit BP från division ett till att vara nära allsvenskan.

TT: Lite krasst: Ökar det här chanserna att behålla Mellberg?

- Det är en fråga Olof ska svara på. Men även om det finns beröringspunkter i relationerna så är det helt separata frågor, säger styrelseordföranden Fredrik Bergholm.

- Vi har en stark kontakt, men att han var här var absolut inget som har spelat in i mitt beslut. Det är en extra krydda att vi känner varandra riktigt bra, säger Majstorovic.

Får vänta på Zlatan

Det fanns en fråga som Majstorovic väntade på. Är Zlatan Ibrahimovic nästa landslagsikon, och vän, att ta plats i BP:s nu stjärntäta stab?

- Nej, det får vi nog vänta länge på i så fall. Men man vet aldrig, säger han med ett garv.