Maja Nilsson klarade OS-kvalgränsen

Örgrytehopparen Maja Nilsson tog sista chansen. Hon klarade kvalgränsen på 1,96 till OS i Tokyo – bara timmar innan tidsfristen gick ut.
– Jag är så glad, säger en gråtmild Nilsson till svenska förbundets twitter.

ANNONS
|

Det var på rätt sida gränsen som 21-åriga Maja Nilsson blev klar för sommarens OS. Med bara timmar kvar av tidsfristen att klara kvalgränsen hoppade hon de 1,96 som krävdes för att kvalificera sig.

Med det hoppet är hon nionde bäste höjdhopparen i år.

– Jag är så glad och så stolt. Det är fantastiskt. Det är underbart, säger Maja Nilsson efter sitt personbästa.

”1,96 räcker för att konkurrera om en topp åtta-plats”

På onsdagen får de sista friidrottarna sina OS-biljetter av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).

– Det är grymt att göra det så här i absolut sista stund. 1,96 räcker för att konkurrera om en topp åtta-plats alla dagar i veckan. Dessutom uppfyller hon framtidskriteriet, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till Sportbladet.

ANNONS

LÄS MER:Efter tre och ett halvt år ser ”barnstjärnan” Maja Nilsson ljuset igen

Den tidigare supertalangen har i år tagit rejäla kliv och satte personbästa med 1,91 i februari. Ett personligt rekord som hon nu alltså slagit med ytterligare fem centimeter, när hon vann tävlingen i Halmstad – framför coachen Yannick Tregaro som var tillbaka efter den svåra bilolyckan.

LÄS MER:Michaela Meijer, Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren i allvarlig bilolycka

OS i Tokyo inleds 24 juli.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS